Café Savoyn sisustuksen on suunnitellut Studio Joanna Laajisto ja se perustuu arvoihin, jotka ovat meille rakkaita päivittäisessä työssämme: vieraanvaraisuus, kauneus, mukavuus, vaivattomuus.


Tammilattia ja paneloidut seinät luovat pehmeän taustan kalusteille ja ihmisille. Mittatilaustyönä valmistetut sohvat tuovat tilaan sen kaipaamaa painoa ja pehmeyttä, kun taas yksittäiset tuolit ovat kevyitä ja helposti siirreltäviä.


Rakkautemme ruokaan, erinomaisiin raaka-aineisiin ja huolelliseen valmistukseen tulee näkyväksi avokeittiössä, jossa kokkimme saavat loistaa.

Sisäänkäynnin ympärillä katse kiinnittyy lattian mosaiikkilaattoihin, jotka on ladottu sinapinkeltaisiksi, valkoisiksi ja vihreiksi raidoiksi. Raitateema toistuu ruokasalin sohvissa, jotka on verhoiltu suomalaisen tekstiiliyhtiö Annalan mittatilaustyönä kudotulla villakankaalla.


Kestävyyttä pohdittiin monesta näkökulmasta koko suunnitteluprosessin ajan. Mdf korvattiin kiintokalusteissa ja seinäpaneeleissa koivuvanerilla ja massiivipuulla. Puun ohella suosittiin muita uusiutuvia luonnonmateriaaleja: nahkaa, rottinki- ja koripunoksia, villaa.


Käden alla sileältä tuntuvat marmoriset pöydät ja tasot ovat ylellisyyttä, ja odotamme innolla niiden patinoitumista tulevien vuosikymmenten käytössä. Halusimme ennen kaikkea luoda paikan, joka vanhenee kauniisti ja paranee ajan kuluessa sen sijaan, että se näyttäisi väsähtäneeltä väistämättömien ensimmäisten naarmujen ja kulumien jälkeen.

Suurin osa sisustuksen elementeistä on Studio Joanna Laajiston suunnittelemia ja paikallisten artesaanien ja valmistajien kanssa kehitettyjä: mittatilaus- ja kiintokalusteista vastaa Protosdemos, pöytä- ja seinävalaisimista Innolux. Tammilattian on toimittanut Timberwise ja lasittamattomat mosaiikkilaatat ranskalainen perheyritys Winckelmans.


Emme olisi voineet kuvitella Café Savoyta ilman jotain vanhaa sisustuksessa, ja toiveeseemme vastattiin hyvin käytännöllisessä muodossa. Tarvitsimme uusiin wc-tiloihin ovet ja Ahlströmin kiinteistöpäällikkö oli varastoinut pinon 1930-luvun alkuperäisiä puuovia, jotka olivat talon muutostöiden yhteydessä jääneet ylimääräisiksi. Kestävän valinnan lisäksi ne käyttöön ottamalla syntyi luonteva linkki uuden ravintolatilan ja historiallisen rakennuksen välille.

1920-luvun mäntypuinen maalaistalon pöytä toimii vastaanottotiskinä. Alvar Aallon vintage-tuolit ja vanhat käsintehdyt korit hankittiin Artek 2nd Cyclen kautta ja vanhoja kannuja, ruukkuja ja pannuja Etelä-Euroopan antiikkimarkkinoilta.


Päätyseinän maalaus on Karoliina Hellbergin. Pilareihin ripustetut paperityöt ovat Erik Solinin, joka vastaa myös verkkosivumme ja painotuotteidemme kuvituksista.